"Подарунок Путіну". Пашинський прокоментував рішення суду про його арешт

Пашинський: Це було взірцеве беззаконня
Фото: lb.ua

Колишній депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Сергій Пашинський заявив, що рішення суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту є подарунком президенту Росії Володимирові Путіну на день народження.

Колишній депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Сергій Пашинський уважає обрання Печерським районним судом для нього запобіжного заходу у вигляді арешту "політичним" рішенням. Він заявив про це після оголошення ухвали суду ввечері 7 жовтня, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Це було взірцеве беззаконня... Пан [колишній заступник глави Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій] Портнов і ось ця суддя [Олеся Батрин] сьогодні зробили подарунок Путіну на день народження" (російському президентові сьогодні виповнилося 67 років– "ГОРДОН"), – сказав Пашинський.

Ексдепутат наполягав, що рішення про його арешт ухвалили з порушенням норм кримінального законодавства України.

"Навіть при Януковичі хоч якось хотіли зберегти норми пристойності. Зараз – без підстав – написали у Telegram-каналі, що посадять, – посадили", – зазначив він.

Сьогодні суд відправив Пашинського під арешт до 4 грудня. На засідання підтримати екснардепа приходив колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

За версією поліції, Хімікус напав на Пашинського, ударив його пляшкою по голові та збив із ніг. Нардеп прострілив ногу нападнику, зробивши перед цим попереджувальний постріл у повітря. У повідомленні поліції йшлося, що на момент пострілу Пашинський лежав на землі.

Хімікус стверджував, що попереджувального пострілу не було. За його словами, дорогою додому він допоміг незнайомому водієві підштовхнути заглохлий мікроавтобус. Раптово загальмував Mercedes, із якого вийшов Пашинський і став погрожувати зброєю.

За фактом інциденту прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за статтею КК України про хуліганство. Національна поліція склала адміністративний протокол на Хімікуса. Правоохоронці угледіли в його діях ознаки ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу про адміністративні правопорушення.

У січні 2018-го Васильківський міський районний суд Київської області не став притягувати Хімікуса до відповідальності за хуліганство.

1 серпня 2017 року стало відомо про закриття справи щодо Пашинського.

19 вересня 2017 року адвокатка Хімікуса повідомила, що Європейський суд із прав людини прийняв скаргу потерпілого на неефективне розслідування кримінального провадження в Україні.

12 вересня 2019 року Портнов написав у Telegram, що Генеральна прокуратура скасувала постанову про закриття кримінального провадження щодо Пашинського.

У жовтні 2019 року слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру Пашинського в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Пашинський написав у Facebook, що те, що відбувається, є помстою Портнова. "Ми стояли по різні сторони барикади. І саме мене екс'юрист Януковича вважає ледь не головною причиною своїх бід та обрав як мішень для помсти... Реанімація старої справи щодо мене – це насамперед помста за те, що після Революції гідності йому довелося розпрощатися з украденими активами", – уважає екснардеп.

Путіну сьогодні виповнилося 67 років.