Полозова не пустили до командира українського катера "Бердянськ" у московському СІЗО

Полозов: До СІЗО мене сьогодні так і не пустили
Фото: Николай Полозов / Facebook

Адвокат українського моряка Дениса Гриценка Микола Полозов добиватиметься побачення з підзахисним через Федеральну службу безпеки РФ.

Адвоката Миколу Полозова не пустили до його підзахисного – командира українського катера "Бердянськ" Дениса Гриценка. Про це він розповів у коментарі "Укрінформу".

"До СІЗО мене сьогодні так і не пустили. Документи на вступ у справу подав до приймальні ФСБ. Паралельно сьогодні ж відправлю ті самі документи поштою і через сайт ФСБ", – зазначив він.

4 грудня в Києві Полозов пообіцяв подати на обговорення міжвідомчої групи список адвокатів для захисту українських моряків, до якого входить майже півсотні осіб.

"Після затвердження складу команди захисту з ними будуть укладені договори. Першочерговим завданням буде, звичайно, відвідування військовополонених у СІЗО", – сказав він.

25 листопада РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катери українських ВМС "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які збиралися пройти через Керченську протоку в Азовське море. Із 24 захоплених у полон українців троє дістали поранення.

ФСБ порушила проти українських військових кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу РФ про незаконне перетинання державного кордону. 27-го і 28 листопада "суди" в Керчі та Сімферополі ухвалили рішення взяти під варту українських моряків строком на два місяці.

30 листопада "уповноважений із прав людини" в анексованому Криму Людмила Лубіна заявила, що всіх українських моряків перевезли до Москви. Трьох моряків помістили в лікарню СІЗО "Матросская тишина", інших доправили в СІЗО "Лефортово".

США засудили дії Росії, назвавши їх виявом агресії, Євросоюз висловив стурбованість застосуванням сили з боку РФ. Заяви з вимогою звільнити українських моряків опублікували також НАТО й ОБСЄ.

Докладну хронологію подій наведено в публікації видання "ГОРДОН".