Помічник держсекретаря США Мітчелл заявив Порошенку, що ціну для Москви за агресію проти України можуть підвищити

Порошенко (ліворуч) і Мітчелл зустрілися в Україні
Фото: president.gov.ua

Помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Весс Мітчелл на зустрічі з президентом України Петром Порошенком назвав "феноменальним" і "дивовижним" реформування в Україні.

Помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Весс Мітчелл, який прибув до України, провів сьогодні зустріч із президентом України Петром Порошенком. Про це повідомляють на сайті Адміністрації Президента.

Серед питань, які обговорювали на зустрічі, – процес реформ в Україні.

"Я абсолютно впевнений, що немає жодної країни у світі, яка б впровадила таку кількість реформ у різних сферах упродовж війни. І ми маємо міцну підтримку наших реформ із боку Сполучених Штатів", – заявив Порошенко.

Він подякував американській стороні за допомогу і її "значний внесок у розбудову нової української армії в умовах російської агресії".

Мітчелл запевнив у подальшій підтримці України з боку США.

"Те, чого ви і ваша команда досягли за дуже короткий проміжок часу, є дивовижним. Просто феноменально, що так багато було зроблено за останні три роки", – сказав він.

Зазначають, що Мітчелл підтвердив готовність "у разі потреби посилити ціну для Москви за продовження агресії проти Української держави".

Мітчелл приїхав в Україну в межах свого турне Європою. Він має відвідати Бельгію, Францію, Великобританію, Німеччину і Польщу, повідомляє прес-служба Державного департаменту США.

Візит Мітчелла в Україну триватиме до 16 листопада.

Він планує зустрітися з українськими високопосадовцями, щоб "підтвердити відданість США суверенітету та територіальній цілісності України і закликати Україну продовжувати проводити критичні реформи". Окрім того, заплановано зустрічі Мітчелла з представниками ділових кіл та громадянського суспільства України, "щоб обговорити зусилля України щодо перетворення країни на успішну, безпечну і демократичну європейську державу".