Порошенко: День захисника України перестав бути святом тільки чоловіків

Порошенко привітав захисників, які "міцно тримають зброю в руках"
Фото: president.gov.ua

У Збройних силах України служать 55 тисяч дівчат, зазначив український президент Петро Порошенко.

День захисника України, який відзначають 14 жовтня, – свято не тільки чоловіків. Про це 13 жовтня у Херсонській державній морській академії заявив президент України Петро Порошенко, інформує його сайт.

"Завтра ми будемо святкувати День захисника України. Це перестало бути святом хлопців лише за гендерною ознакою. 55 тисяч дівчат зараз служать у лавах Збройних сил України", – сказав президент.

Він привітав усіх захисників Вітчизни, які "міцно тримають зброю в руках".

"Із такими героями, з такою мужністю і відвагою, які притаманні нашим захисникам, Україна здатна подолати будь-які виклики і загрози, які випали на її непросту долю", – зазначив Порошенко.

День захисника України – державне свято, яке відзначають 14 жовтня, на Покрову. Його встановили у 2014 році, із 2015 року цей день є неробочим. До цього на Покрову традиційно святкували День українського козацтва. Також 14 жовтня, у 1942 році, було засновано Українську повстанську армію. 9 квітня 2015 року Верховна Рада України визнала членів УПА борцями за незалежність України.

24 серпня 2014 року, на День Незалежності України, Порошенко заявляв, що "Україна ніколи більше не святкуватиме Дня захисника Вітчизни за військовим календарем сусідньої держави".