Порошенко і міністр оборони Великобританії обговорили посилення санкцій проти РФ

Порошенко привітав рішення Вільямсона відвідати лінію зіткнення на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко обговорив із міністром оборони Великобританії Гевіном Вільямсоном перспективи посилення санкцій проти РФ через агресію проти України та хімічну атаку в Солсбері, повідомила прес-служба глави Української держави.

17 вересня президент України Петро Порошенко зустрівся в Києві з міністром оборони Великобританії Гевіном Вільямсоном. Про це повідомила прес-служба глави Української держави.

Політики обговорили перспективи посилення санкцій проти Російської Федерації через агресію проти України та хімічну атаку в Солсбері.

Порошенко привітав рішення Вільямсона відвідати лінію зіткнення на Донбасі.

Також вони говорили про співпрацю між Україною та Великобританією у межах ООН і НАТО та про двосторонню співпрацю у сфері протидії кіберзагрозам.

Росія анексувала Крим і Севастополь після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року.

Після цього низка західних країн, зокрема США, Канада і ЕС,  ввели санкції проти РФ. Обмежувальні заходи неодноразово продовжували і посилювали.