Порошенко попросив Ердогана допомогти у звільненні українських політв'язнів у Росії

Зустріч Порошенка та Ердогана пройшла на полях саміту Генасамблеї ООН
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко сподівається, що турецький лідер Реджеп Ердоган допоможе вплинути на Росію для звільнення українських політв'язнів.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із турецьким президентом Реджепом Ердоганом, під час якої попросив турецького лідера посприяти в питанні звільнення українських політичних в'язнів у Росії. Зустріч відбулася на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Адміністрації Президента України.

Під час зустрічі сторони також обговорили стан і перспективи співпраці двох країн у торговельно-економічній, інвестиційній, медичній сферах, а також взаємодію в межах ООН.

Під час переговорів сторони досягли низки практичних домовленостей щодо проведення чергового засідання українсько-турецької Стратегічної ради високого рівня, а також тристоронньої зустрічі у форматі Україна – Туреччина – Азербайджан.

За даними російського правозахисного центру "Меморіал", у Росії в місцях позбавлення волі утримують 47 політв'язнів, частина з яких – українці.