Порошенко повідомив, що передав на потреби армії та ветеранів 1,752 млн грн компенсації, одержаної від ВВС

Порошенко: "Допоможи фронту" і "Повернись живим" давно завоювали довіру суспільства. Я їм теж довіряю
Фото: savelife.in.ua

Гроші, передані екс-президентом Петром Порошенком, порівну розділять фонд "Повернись живим" та громадська організація "Допоможи фронту".

П'ятий президент України Петро Порошенко 30 травня повідомив у Facebook, що передав волонтерам фонду "Повернись живим" і громадської організації "Допоможи фронту" 1,752 млн грн компенсації, одержаної від британської телерадіокорпорації ВВС.

"Організація "Допоможи фронту" і фонд "Повернись живим" давно допомагають армії і завоювали довіру суспільства. Я їм також довіряю. 1 млн 752 тис. грн компенсації за судовою справою проти компанії BBC Богдан Масляк та Віталій Дейнега витратять на допомогу армії та підтримку ветеранів", – написав Порошенко.

Гроші буде поділено порівну між двома структурами, повідомляють на сайті "Повернись живим". Фонд має намір витратити 875 тис. грн на організацію відбору у збірну України на Invictus Games, які відбудуться в Гаазі у 2020 році.

У Facebook організації "Допоможи фронту" йдеться, що благодійний внесок від екс-президента буде передано на потреби української розвідки, а також на створення навчально-технічної бази для морської піхоти.

Приводом для спору Порошенка із BBC стала публікація, яка вийшла у травні 2018 року на сайті телерадіокорпорації, що президент України нібито заплатив за зустріч з американським лідером Дональдом Трампом приблизно $400 тис. Наразі цю статтю видалено із сайта ВВС.

В Адміністрації Президента назвали викладену у статті інформацію брехнею і наклепом, додавши, що така дезінформація є частиною кампанії з дискредитації українсько-американських відносин.

28 березня 2019 року ВВС попросила вибачення і погодилася відшкодувати збитки Порошенку.

Видання "theБабель" писало, що на закритій зустрічі з блогерами 26 березня Порошенко повідомляв про зобов'язання BBC виплатити йому £160 тис. (приблизно 5,4 млн грн).

16 квітня він заявив, що одержав перший транш у розмірі £50 тис.