Порошенко про дату інавгурації Зеленського: М'яч знаходиться на полі парламенту

Порошенко заявив, що з його боку буде "лише підтримка"
Фото: president.gov.ua

За словами чинного президента України Петра Порошенка, він підтримує якнайшвидший вступ на посаду новообраного глави держави Володимира Зеленського.

Чинний президент України Петро Порошенко зацікавлений у тому, щоб Верховна Рада якнайшвидше визначилася з датою інавгурації новообраного глави держави Володимира Зеленського. Про це Порошенко заявив у Брюсселі 13 травня, повідомляє його прес-служба.

"Сьогодні м'яч знаходиться на полі парламенту. Я зацікавлений у тому, щоб парламент якнайшвидше визначився з датою інавгурації. І з мого боку буде лише підтримка щодо якнайшвидшого вступу пана Зеленського в посаду", – сказав чинний президент.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Згідно з остаточними підсумками, новим президентом України став Володимир Зеленський, який здобув 73,22% голосів. Чинний президент України Петро Порошенко одержав 24,45% голосів виборців.

Інавгурація нового президента має відбутися протягом 30 днів після офіційного оприлюднення результатів виборів – не пізніше ніж 3 червня.

Зеленський уважає, що його інавгурація має відбутися 19 травня.

У Раді зареєстрували низку постанов про інавгурацію. 13 травня, оголошуючи план роботи Верховної Ради на тиждень, Парубій зазначив, що парламент має розглянути постанови про дату інавгурації, але не назвав конкретного дня.