Порошенко про продовження санкцій Євросоюзу проти Росії: Ціна агресії і неоімперських амбіцій зростає

Порошенко: У світі зростає солідарність з Україною
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко привітав рішення Ради Європейського союзу про продовження санкцій проти Росії.

Президент України Петро Порошенко вважає, що продовження санкцій Європейського союзу проти Росії свідчить про те, що для РФ зростає ціна за агресію проти України. Про це глава держави написав у своєму Twitter.

"Вітаю рішення Ради ЄС про продовження економічних санкцій проти Росії до 31 січня 2018 року", – написав Порошенко.

Він також додав, що у світі зростає солідарність з Україною. "Ціна агресії та неоімперських амбіцій зростає", – заявив глава держави.

28 червня Рада Європейського союзу продовжила санкції проти Росії до 31 січня 2018 року у зв'язку з діями Кремля щодо дестабілізації ситуації в Україні.

Санкції включають у себе обмеження доступу до первинного і вторинного ринків капіталу ЄС для п'яти основних державних мажоритарних компаній та їх дочірніх товариств, а також для трьох великих російських енергетичних компаній і трьох оборонних компаній.

22 червня лідери ЄС домовилися продовжити на шість місяців економічні санкції щодо РФ у зв'язку з тим, що Росія не виконує Мінські домовленості. Президент України Петро Порошенко в той день заявив, що санкції проти Російської Федерації будуть продовжувати аж до повної імплементації Мінських угод.

У лютому 2015 року були підписані Мінські угоди, що регламентують вирішення конфлікту на Донбасі.

Україна і багато країн ЄС обвинувачують Росію в невиконанні домовленостей та ескалації конфлікту.