Порошенко у Стамбулі зустрічається з Ердоганом

Ердоган зустрів Порошенка у Стамбулі
Фото: president.gov.ua

Президенти України і Туреччини Петро Порошенко та Реджеп Ердоган обговорили у Стамбулі заходи щодо звільнення українських політв'язнів із російських в'язниць.

Президент України Петро Порошенко, який зараз перебуває з візитом у Туреччині, проводить зустріч зі своїм колегою Реджепом Ердоганом. Про це повідомляють у Twitter прес-служби турецького президента.

Зустріч лідерів двох країн відбувається у резиденції президента Туреччини у Стамбулі, на березі Босфору у палаці Вахдеттін.

Під час переговорів лідери двох держав обговорили шляхи зміцнення стратегічного партнерства, посилення координації взаємодії на міжнародній арені, перспективи укладення двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі, повідомляє прес-служба українського президента.

Співрозмовники обговорили заходи щодо звільнення українських політв'язнів із російських в'язниць, а також забезпечення прав громадян України, зокрема кримських татар, на території анексованого Криму.

Українська делегація прибула до Стамбула, де 5-го і 6 січня вселенський патріарх Варфоломій повинен вручити томос про автокефалію української помісної церкви.

Візит делегації триватиме два дні.