Порошенко: Мене не цікавить позиція штабу кандидата у президенти. Ми обираємо не штаб

Порошенко: Ми обираємо не штаб
Фото: president.gov.ua

Українці мають право знати позицію щодо головних питань кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського, уважає глава держави Петро Порошенко, який балотується на другий строк. У телестудії в цей час був присутній представник Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк.

Президент України Петро Порошенко, який балотується на другий строк, заявив 15 квітня в ефірі телеканала ICTV, що його не цікавить думка представників виборчого штабу кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського.

14 квітня Порошенко запросив Зеленського провести дискусію в ефірі ICTV. Напередодні ефіру стало відомо, що президенту опонуватиме не Зеленський, а його радник, екс-міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"Мене не цікавить позиція штабу кандидата у президенти. Ми обираємо не штаб, ми обираємо не радників, не едвайзерів, ми обираємо президента. І президента ми обираємо з надзвичайно важливими повноваженнями і функціями", – сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що йому "абсолютно набридло говорити, хто з якого входу буде входити на дебати, на яких стадіонах і в якій послідовності".

"Це не справа ні президента, ні кандидата у президенти... На сьогоднішній день наш великий народ має право знати, яка позиція кандидата у президенти щодо ключових питань", – заявив Порошенко.

31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%. Вони виходять у другий тур виборів, який відбудеться 21 квітня.

3 квітня Зеленський запропонував провести дебати на стадіоні "Олімпійський" у Києві. Він заявив, що чекає відповіді від Порошенка протягом 24 годин, і висунув низку умов. У ніч на 4 квітня Порошенко прийняв пропозицію. Він призначив дебати Зеленському на НСК "Олімпійський" на 14.14 14 квітня.

Голова Центральної виборчої комісії України Тетяна Сліпачук пояснила, що офіційні теледебати, які фінансують із держбюджету, мають відбутися у студії Суспільного телебачення 19 квітня (початок – о 20.00). Дебати кандидатів на стадіоні можуть бути формою передвиборчої агітації і їх мають оплачувати з фондів кандидатів, зазначали у ЦВК.

14 квітня Порошенко прийшов на стадіон "Олімпійський", Зеленський на НСК не з'явився.

У штабі Зеленського заявили, що під стадіоном був агітаційний мітинг Порошенка, а дебати на НСК "Олімпійський" мають початися о 19.00 19 квітня.

Радник штабу Порошенка Олег Медведєв повідомив, що президент готовий узяти участь у дебатах на НСК "Олімпійський" із 16.00 до 18.00 19 квітня, щоб після цього кандидати могли вирушити у студію Суспільного для проведення дебатів, передбачених законом.