Порошенко відвідає Ізраїль, де планується підписання двосторонньої угоди про вільну торгівлю

Порошенко зустрінеться із патріархом Єрусалимським Теофілом ІІІ
Фото: EPA

Президент України Петро Порошенко зустрінеться із президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном, прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху і спікером Кнесету Юлієм Едельштейном.

Президент України Петро Порошенко 20–21 січня 2019 року відвідає з офіційним візитом Ізраїль, повідомляє прес-служба глави держави.

"Програмою візиту передбачені переговори глави Української держави із президентом держави Ізраїль Реувеном Рівліном, прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху і спікером Кнесету Ізраїлю Юлієм Едельштейном. У ході візиту заплановано підписання угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та урядом держави Ізраїль", – ідеться в повідомленні.

Президент також зустрінеться із патріархом Єрусалимським Теофілом ІІІ.

Переговори про створення зони вільної торгівлі Україна та Ізраїль ведуть кілька років. Під час телефонної розмови 2015 року та особистої зустрічі 2016-го президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Ізраїлю Нетаньяху домовлялися прискорити підписання документа.

28 березня 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що переговори про ЗВТ з Ізраїлем завершилися і незабаром очікують підписання угоди.

Екс-торговий представник України Наталія Микольська повідомляла, що угода про зону вільної торгівлі з Ізраїлем передбачає негайне скасування ввізних мит на 80% промислової продукції з України, а також для низки товарів агропромислового сектору.

27 квітня представники України та Ізраїлю парафували угоду про зону вільної торгівлі між країнами. У червні міністр закордонних справ України Павло Клімкін погодив із керівництвом Ізраїлю готовність до підписання угоди.