Порошенко заявив, що громада канадської провінції Онтаріо планує встановити пам'ятник жертвам Голодомору

Порошенко та Вінн обговорили питання пожвавлення економічної співпраці між провінцією Онтаріо та українськими регіонами
Фото: president.gov.u

Український президент Петро Порошенко зустрівся з прем'єр-міністром канадської провінції Онтаріо Кетлін Вінн.

На зустрічі з прем'єр-міністром канадської провінції Онтаріо Кетлін Вінн український президент Петро Порошенко повідомив про наміри громади провінції наступного року відкрити монумент пам'яті жертв Голодомору. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації Президента України.

"Глава держави відзначив важливу роль українців, яку вони відіграють у Канаді, сприяючи розвитку цієї держави. У свою чергу прем'єр Кетлін Вінн зауважила, що українська громада відіграє важливу роль і для Онтаріо, оскільки вони складають 8% населення провінції. Кетлін Вінн також розповіла про інформування населення провінції щодо Голодомору в Україні", – йдеться в повідомленні.

Провінція Онтаріо раніше визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Сторони домовилися налагодити співпрацю у сфері освіти, зокрема інклюзивної, у якій, за словами Вінн, Канада та провінція Онтаріо є лідерами із впровадження стандартів.

Також Порошенко запросив в Україну експертів з Онтаріо щодо впровадження телемедицини.

"Петро Порошенко та Кетлін Вінн також обговорили питання пожвавлення економічної співпраці між провінцією Онтаріо та українськими регіонами. Серед іншого були відзначені великі можливості для обох країн у сфері ІТ", – повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

Порошенко прибув до Канади 22 вересня. Він подякував прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо за підтримку у проведенні реформ. Порошенко заявив, що миротворчу місію ООН буде розміщено на всій території Донбасу, а не тільки на лінії зіткнення, як того хоче Росія.

23 вересня український президент зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд і з представниками канадського бізнесу.