Порошенко обговорив із Фріланд миротворчу місію ООН на Донбасі

Порошенко провів зустріч із главою зовнішньополітичного відомства Канади
Фото: president.gov.ua

Під час свого візиту в Канаду український президент Петро Порошенко обговорив із міністром закордонних справ держави Христею Фріланд війну на Донбасі, санкційний тиск на Росію та двостороннє співробітництво в оборонній сфері.

Сьогодні на зустрічі з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд президент України Петро Порошенко обговорив розвиток ситуації на Донбасі, стан реалізації Мінських домовленостей, сторони також узгодили своє бачення реалізації ініціативи щодо розгортання миротворчої операції ООН на всій окупованій території Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента України.

Порошенко заявив, що чекає від Канади "принципової позиції" в питанні санкційного тиску на Москву, насамперед, у контексті майбутнього головування держави у "Великій сімці".

Сторони також обговорили можливі шляхи реалізації взаємовигідних можливостей, які передбачає Угода про вільну торгівлю, а також шляхи поглиблення двостороннього співробітництва в оборонній сфері, "включно із підтримкою України в питанні розвитку тісних партнерських відносин із НАТО".

Глава української держави "особливо зазначив на підтримці Канадою імплементації реформ в Україні", ідеться в повідомленні.

Порошенко прибув до Канади 22 вересня. Після зустрічі з Джастіном Трюдо він подякував прем'єр-міністру Канади за підтримку у проведенні реформ. Порошенко заявив, що миротворчу місію ООН буде розміщено на всій території Донбасу, а не тільки на лінії зіткнення, як того хоче Росія.