Порошенко заявив, що проведе ребрендинг своєї політсили й оновлення партійних списків перед виборами в Раду

Порошенко запевняє, що не дозволить розвернути Україну в напрямку РФ
Фото: president.gov.ua

Участь партії "Солідарність" у виборах у Верховну Раду у 2019 році необхідна, щоб захистити євроатлантичні досягнення України, заявив екс-президент Петро Порошенко. Він не відкинув, що очолить список партії.

Блок Петра Порошенка "Солідарність" візьме участь у дострокових виборах до Верховної Ради, готують суттєве оновлення політсили. Про це 22 травня заявив журналістам у Києві п'ятий президент України Петро Порошенко, його брифінг транслював "5 канал".

"Кожний справжній політик у будь-який час має бути готовий до виборів. Моя команда готова. Вона буде брати участь у виборах і переможе. Найближчим часом ми будемо збирати з'їзд партії, де буде дуже серйозний ребрендинг, буде проведено дуже серйозне переформатування і партії, і партійного списку", – сказав екс-президент.

За його словами, присутність його політсили в парламенті "абсолютно необхідна", щоб захистити "євроатлантичні здобутки" України.

"Не дати розвернути країну назад, у бік Росії, зупинити ті реформи, які нами були розпочаті", – додав Порошенко.

Відповідаючи на запитання кореспондента "Радіо Свобода", він сказав, що може очолити партійний список. "Буде вирішувати з'їзд, але я не виключаю такої можливості", – заявив п'ятий президент.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. За словами президента, юридичною підставою для розпуску нинішнього складу Ради є відсутність із 2016 року коаліції.

Президент пропонував провести вибори за пропорційною системою, знизивши прохідний бар'єр у Раду до 3%.

Спікер парламенту Андрій Парубій призначив на 22 травня позачергове засідання парламенту, під час якого в сесійній залі не вистачило голосів, щоб внести до порядку денного президентські законопроекти про ухвалення змін до законів "Про вибори народних депутатів України" та "Про публічні закупівлі".

На парламентських виборах 2014 року Блок Петра Порошенка в одномандатному окрузі (голосування за партійними списками) посів друге місце після "Народного фронту" (21,82% голосів).