Порошенко зустрінеться з Макроном 26 червня

Порошенко зустрінеться з Макроном у Парижі
Фото: ЕРА

Президент України Петро Порошенко зустрінеться з французьким колегою Еммануелем Макроном у межах підготовки до зустрічі в нормандському форматі.

Президент України Петро Порошенко зустрінеться з французьким лідером Еммануелем Макроном у Парижі 26 червня. Про це Порошенко розповів журналістам на спільній прес-конференції з президентом Європейської ради Дональдом Туском у Брюсселі, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

За словами Порошенка, Макрон займає дуже проєвропейську позицію.

"Ми готуємося до переговорів на рівні лідерів наступного тижня в нормандському форматі, і це дуже важливі та дуже ефективні тижні для України та для Європи", – зазначив президент.

Ця зустріч Порошенка та Макрона стане для них першою після вступу французького президента на посаду.

29 травня Макрон за підсумками зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним заявив про необхідність проведення переговорів "Нормандської четвірки" якомога швидше.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Переговори про врегулювання конфлікту відбуваються у тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії.

Глави держав нормандського формату зустрічалися востаннє 19 жовтня 2016 року в Берліні. Тоді сторони домовилися затвердити основу дорожньої карти з реалізації Мінських угод.