Порошенко зустрівся з Дудою на організованому Трампом прийомі

Дуда і Порошенко зустрілися 24 вересня
Фото: EPA (архів)

Під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком президент Польщі Анджей Дуда повідомив йому, що обговорив із главою Білого дому Дональдом Трампом "Північний потік – 2" і конфлікт на Донбасі.

Увечері 24 вересня президент Польщі Анджей Дуда зустрівся із президентом України Петром Порошенком на прийомі, організованому главою Білого дому Дональдом Трампом на полях сесії Генасамблеї ООН, повідомило польське агентство PAP із посиланням на главу канцелярії польського президента Кшиштофа Щерскі.

За його словами, до зустрічі з Порошенком Дуда провів переговори з Трампом. Польський президент обговорив із главою Білого дому "Північний потік – 2", а також наголосив на необхідності встановлення миру в Україні та відновлення її територіальної цілісності. Порошенко подякував Дуді за це, зазначив Щерскі.

Український президент також розповів польському колезі про стан справ в Україні і закликав його підтримати реформи в країні, повідомив керівник канцелярії глави польської держави.

18 вересня у Нью-Йорку відкрилася 73-тя сесія Генасамблеї ООН. 25 вересня – 1 жовтня відбуватимуться загальні дебати.

Порошенко прибув у США з візитом 24 вересня і пробуде там до 27 вересня.

Серед питань порядку денного 73-ї сесії Генасамблеї – ситуація на тимчасово окупованих територіях України. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що українські дипломати на сесії порушуватимуть питання про провокації РФ в Азовському морі.