Посли G7 закликали розслідувати обставини вбивства Шеремета та притягнути винних до відповідальності

Сьогодні виповнився рік із дня вбивства Шеремета
Фото: Павел Шеремет / Facebook

У заяві з нагоди річниці вбивства журналіста Павла Шеремета посли "Великої сімки" зазначили, що і надалі підтримують свободу ЗМІ в Україні.

Розслідування обставин убивства журналіста Павла Шеремета має тривати, а винних потрібно притягнути до відповідальності. Про це йдеться у заяві послів країн "Великої сімки", яку опубліковано на сайті посольства Італії в Україні.

"Сьогодні виповнюється рік із дня вбивства журналіста Павла Шеремета. Із цієї нагоди посли країн "Великої сімки" зазначають важливість продовження розслідування обставин його загибелі та притягнення винних до відповідальності", – ідеться в заяві.

Посли "Великої сімки" заявили, що і надалі підтримують свободу ЗМІ в Україні.

Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху машини, що належала співзасновниці "Української правди" і його цивільній дружині Олені Притулі.

Слідство розглядає п'ять версій мотивів убивства: професійна діяльність, убивство через помилку (замість Притули), критичні публікації у виданні "Українська правда" та виступи на "Радио Вести", дестабілізація ситуації в Україні, а також конфлікти, що стосуються особистого життя Шеремета.

У червні 2017 року голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар повідомляла, що в межах досудового розслідування у справі Шеремета допитали понад 3000 осіб, зокрема й очевидців вибуху, і вилучили відеозаписи з камер спостереження.

У Комітеті захисту журналістів заявили, що будуть ініціювати міжнародне розслідування вбивства Шеремета.

Сьогодні спікер Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко сказав, що у справі про вбивство Шеремета досі немає підозрюваних.