Посол Ізраїлю про оголошення 2019-го роком Бандери у Львівській області: Я був шокований

1 січня 2019 року виповнюється 110 років із дня народження Бандери

Фото: ЕРА

Коментуючи рішення Львівської облради проголосити 2019-й роком лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери в області, посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон повідомив, що не може зрозуміти, як "прославлення тих, хто безпосередньо брав участь у жахливих антисемітських злочинах, допомагає боротися з антисемітизмом і ксенофобією".

Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон розкритикував рішення Львівської обласної ради проголосити 2019-й роком лідера Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери в області. Його лист опубліковано сьогодні на сторінці посольства Ізраїлю у Facebook.

"Я був шокований... Я не можу зрозуміти, як прославлення тих, хто безпосередньо брав участь у жахливих антисемітських злочинах, допомагає боротися з антисемітизмом і ксенофобією", – заявив посол.

Він додав, що "Україна не повинна забувати про злочини, скоєні проти українських євреїв, і жодним чином не відзначати їх через вшанування їх виконавців".

11 грудня Львівська облрада оголосила наступний рік роком степана Бандери та ОУН. У раді повідомили, що рішення ухвалено з нагоди святкування наступного року 110-річчя з дня його народження та 90-ї річниці Першого конгресу українських націоналістів.

Бандера – український політичний діяч, ідеолог українського націоналізму. Він народився 1 січня 1909 року, в 1959-му його убив агент КДБ.