Правоохоронці кваліфікували захоплення квартири Максакової як самоправство – прокуратура Києва

Максакова заявила, що київська квартира заарештована за рішенням суду і будь-які маніпуляції з нею незаконні
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Поліція затримала дев'ятьох осіб під час спроби захоплення квартири оперної співачки і вдови екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марії Максакової, повідомили у прокуратурі Києва.

За фактом захоплення житла оперної співачки і вдови екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марії Максакової відкрили кримінальне провадження, повідомляє 18 жовтня у Facebook прес-служба прокуратури Києва.

"18 жовтня 2018 року група невідомих чоловіків, зламавши двері, проникла у квартиру на бульварі Тараса Шевченка в Києві, де проживає вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова. У цей час у приміщенні знаходилися син Максакової та няня. Невідомі, які поводилися агресивно, змінили на дверях замки і вимагали звільнити приміщення", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці виїхали на місце події, дев'ятьох людей затримали і доправили в Шевченківське управління поліції.

"На даний час за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ст. 356 Кримінального кодексу України (самоправство)", – додали у прокуратурі.

У коментарі "ГОРДОН" 18 жовтня Максакова заявила, що підозрює в захопленні квартири колишнього начальника відділу Слідчого комітету Одинцовського району Московської області Дениса Панаїтова.

"Відбулася розв'язка огидної історії з квартирою. Я півтора року судилася з Панаїтовим, який украв у мене квартиру в Москві. Це скандально звільнений начальник відділу Слідчого комітету Одинцовського району Московської області. Саме його із самого початку я підозрювала в убивстві Дениса [Вороненкова]", – заявила Максакова.

Вона розповіла, що Панаїтов утерся в довіру до Вороненкова і наполягав на його переїзді до України. Він здав їм із Максаковою свою київську квартиру, "водночас брав непосильно велику оренду – щомісяця $8 тис."

"У якийсь момент ухвалили рішення, що я перепишу на Панаїтова свою квартиру в Москві, а той у відповідь – на мене свою квартиру в Києві... 22 березня 2017 року до Панаїтова перейшло право власності на мою московську квартиру, а наступного дня Вороненкова застрелили. Панаїтов своєї частини договору так і не виконав", – продовжила співачка.

Вона додала, що київська квартира заарештована за рішенням суду і будь-які маніпуляції з нею незаконні.

Максакова – депутат Держдуми РФ VI скликання (2011–2016 роки), у минулому – солістка Маріїнського театру. Наприкінці 2016 року із чоловіком, екс-депутатом Держдуми Денисом Вороненковим переїхала до України. 23 березня 2017-го Вороненкова застрелили в центрі Києва.