Пресмарафон із Зеленським побив світовий рекорд, який до цього належав Лукашенку

Зеленський проводить пресмарафон із ранку 10 жовтня
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський із 10.00 10 жовтня спілкується з журналістами на фуд-корті Kyiv Food Market. До цього рекорд за тривалістю пресконференції належав президенту Білорусі Олександрові Лукашенку – у 2017 році він спілкувався з журналістами протягом 7 годин 21 хвилини.

На пресмарафоні із президентом України Володимиром Зеленським було побито світовий рекорд. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"А у нас хороша новина – у нас світовий рекорд", – сказала прессекретарка президента Юлія Мендель.

Потім з'явився представник Національного реєстру рекордів.

"Нічого не віщувало такого дійства до того моменту, коли о 17.00 колеги-журналісти не попередили нас, що можливе світове досягнення. І таки-так, ми дуже швидко провели експертизу. Я не поголений, що підтверджує те, що ми не готувалися. Уже зараз пресконференція триває понад вісім годин, і рекорд, не буду говорити, чий, перевищено щонайменше на 45 хвилин, і з огляду на те, що я чую, вам ще доведеться годинки до дев'ятої-десятої, напевно, працювати. Я розумію, як це складно, і бажаю вам триматися", – сказав він.

Мендель заявила, що з Нацреєстру рекордів самі зателефонували й у прес-службі глави держави про це не знали і не планували.

"Ви ж знаєте, я так не люблю нагороди, але дякую вам", – сказав глава держави.

До цього рекорд за тривалістю пресконференції належав президенту Білорусі Олександрові Лукашенку – у 2017 році він спілкувався з журналістами протягом 7 годин 21 хвилини.

Відео: NEWSONE / YouTube

Пресмарафон із Зеленським на фуд-корті Kyiv Food Market розпочався о 10.00 і на час написання новини триває з невеликими перервами для зміни груп журналістів, які ставлять запитання главі держави, по 7–10 осіб.