Президенти Литви й Білорусі поспілкувалися вперше за 10 років

Науседа (на фото) обговорив із Лукашенком необхідність забезпечення транзиту товарів між країнами
Фото: lrp.lt

Під час телефонної розмови лідер Литви Гітанас Науседа запропонував президенту Білорусі Олександрові Лукашенку гуманітарну допомогу у зв’язку з коронавірусом – медичні засоби та необхідне обладнання для медпрацівників.

Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа поспілкувався з президентом Білорусі Олександром Лукашенком під час телефонної розмови. Це була перша розмова литовського лідера з президентом сусідньої країни, повідомили 23 квітня на сайті президента Литви.

Президенти обговорили пандемію COVID-19. Науседа запропонував Білорусі гуманітарну допомогу – медичні засоби та необхідне обладнання для медпрацівників.

Крім того, лідери обговорили необхідність забезпечення транзиту товарів між країнами й будівництво Білоруської АЕС по сусідству з Литвою. Науседа підкреслив, що Литва не згодна з вибором майданчика для електростанції і питання безпеки АЕС викликає велику занепокоєність.

Під час телефонної розмови обговорювали проєкти основних галузей промисловості, у яких співпрацюють Литва і Білорусь – нафту, газ і транспорт, а також ініціативи міжурядової двосторонньої економічної співпраці.

Остання розмова між лідерами Литви та Білорусі відбулася 2010 року під час візиту лідера Білорусі до Литви, зазначили у пресслужбі.