Прихильники Стерненка заблокували виїзд із Шевченківського райсуду

Сьогодні Шевченківський райсуд відправив Стерненка під домашній арешт
Фото: EPA

Одеський активіст Сергій Стерненко заявив, що йому нікуди їхати, оскільки він не може відбувати домашній арешт у військовій частині, адресу якої вказано в рішенні Шевченківського райсуду Києва. Його прихильники, які перекрили виїзди із суду, вимагають виправити помилку.

Прихильники одеського активіста Сергія Стерненка, якому Шевченківський райсуд Києва сьогодні обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, перекрили виїзди із суду. Як повідомляє "Бабель", протестувальники вимагають змінити вказану в рішенні суду адресу, де Стерненко має відбувати домашній арешт.

Активіст заявляв, що в ухвалі суду вказано адресу військової частини Держприкордонслужби України в Одесі. За словами Стерненка, на територію частини його не пропустять, тому він не зможе виконати рішення суду.

Як у справі з'явилася адреса військової частини, не уточнюють.

Стерненко приблизно годину тому написав у Twitter, що його виганяють із будівлі суду. "Їхати нема куди, домашній арешт у військовій частині я відбувати не можу", – зазначив він.

2018 року на Стерненка в Одесі вчинили три напади. Під час останнього, який стався 24 травня 2018 року, він смертельно поранив ножем одного з нападників – Івана Кузнєцова. Другий нападник, Олександр Ісайкул, утік із місця події, а потім виїхав з України. Активіст стверджує, що діяв у межах самозахисту. Під час нападу він теж дістав поранення.

У середині травня 2020 року слідство визнало Стерненка потерпілим у справі про напад на нього.

11 червня СБУ оголосила Стерненку про підозру в навмисному вбивстві. У спецслужбі стверджують, що активіст гнався за нападником, тому його дії не може бути кваліфіковано як самооборону.

Шевченківський райсуд Києва 12 червня почав обирати Стерненку запобіжний захід, засідання продовжили 15 червня. Сьогодні суд задовольнив клопотання прокуратури і відправив активіста під цілодобовий домашній арешт.