Притула: Як лідер "Кварталу 95" Зеленський викликав у мене захоплення. Як політика я його не знав, як і 100% населення цієї країни

Притула: Зеленський пахав як кінь
Фото: pravda.com.ua

За словами українського телеведучого й шоумена Сергія Притули, який балотується в Раду від партії "Голос", нинішній президент України Володимир Зеленський свого часу зробив студію "Квартал 95" найуспішнішим гумористичним продакшном у Центрально-Східній Європі.

Український телеведучий і шоумен Сергій Притула, який балотується до Верховної Ради під 30-м номером у списку партії "Голос", заявив в інтерв'ю "Українській правді", опублікованому 15 липня, що раніше спілкувався із президентом України Володимиром Зеленським.

"Із Зеленським ми спілкувалися вряди-годи в ті часи, коли він був артистом, який розганяв цей "Квартал 95", виводив на вищі щаблі популярності... Він пахав як кінь... Російською "на износ". Він робив усе можливе для того, щоб його колектив опинився в топі українського шоу-бізнесу й не тільки українського. Як лідер колективу він відверто викликав у мене велике захоплення і таке саме викликав як бізнесмен. Тому що Зеленський створив найуспішніший гумористичний продакшн у Центрально-Східній Європі. Це очевидно. Я не беру до уваги Comedy Сlub Рroduction у Москві, тому що не зовсім вважаю Росію Європою", – розповів Притула.

Він зазначив, що "ні в Польщі, ні в Чехії, ні в Словаччині – ніде немає такого потужного продакшну в гуморі, який би одразу закривав кілька напрямків".

"Зйомки повнометражних фільмів, ситкомів, мультики, пачка топових телевізійних проєктів, формати яких продають у десятки країн. Тобто це дійсно величезна машина, за якою стоїть наполегливість Зеленського. Наскільки ця наполегливість Зеленського буде знаходити відображення в його роботі як політичного діяча, як гаранта Конституції – про це міркувати не беруся, тому що якогось суспільного діяча й політика Зеленського я не знав так само, як і 100% населення цієї країни. Зеленський як політик з'явився у нас, грубо кажучи, після Нового року. Хоча підготовка до зустрічі Зеленського-політика велася останні кілька років. Це очевидно", – сказав Притула.

16 травня лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук презентував свою партію "Голос". Притула говорив, що Вакарчук кликав його у першу десятку виборчого списку політсили, але шоумен попросив поставити його на 30-те місце. Притула пояснив, що для його проходження в парламент партія має набрати більш ніж 10%.

20 травня Зеленський вступив на пост президента України. 21 травня він оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. 23 травня указ глави держави про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності.