Профільний комітет Ради врахує більшу частину правок до "антиколомойського" законопроєкту – Разумков

До "антиколомойського" законопроєкту подано понад 16 тис. правок

Фото: Дмитро Разумков / Facebook

12,5 тис. правок до "антиколомойського" законопроєкту мають редакційний характер, повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики врахує більшість правок, запропонованих до другого читання законопроєкту №2571-д "Про вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (відомий як "антиколомойський" закон). Про це повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков в ефірі телеканала NewsOne.

"Станом на сьогодні більша частина правок буде врахована комітетом. І якщо я не помиляюся, майже 12,5 тис. або навіть більше станом на сьогодні носять редакційний характер: десь – кома, десь – слово, десь – щось інше, тобто які не несуть кардинальних змін до того чи іншого пункту закону", – сказав Разумков.

Він нагадав, що до законопроєкту подано понад 16 тис. правок.

За його словами, наступного тижня комітет буде займатися підготовкою порівняльної таблиці до другого читання.

Перший заступник голови комітету, нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк повідомляв, що профільний комітет Ради може закінчити розгляд поправок до "антиколомойського" законопроєкту 22 квітня.

Законопроєкт у першому читанні ухвалили 30 березня. Серед іншого, документ унеможливить повернення "ПриватБанку", націоналізованого 2016 року, бізнесмену Ігореві Коломойському, який намагається оскаржити націоналізацію в судах.

Ухвалення цього законопроєкту, поряд із відкриттям ринку землі, – головні вимоги Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною.

Коломойський називав законопроєкт "антиукраїнським".