Окружний адмінсуд Києва призначив наступне засідання за позовом Коломойського про націоналізацію "ПриватБанку" на 18 квітня

"ПриватБанк" було націоналізовано 19 грудня 2016 року

Фото: ЕРА

Наступне засідання Окружного адміністративного суду Києва за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського про націоналізацію "ПриватБанку" відбудеться в закритому режимі.

Окружний адміністративний суд Києва призначив наступне засідання за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського про націоналізацію "ПриватБанку" на 18 квітня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Наступне засідання, як і сьогоднішне, відбудеться в закритому режимі. 2 квітня суддя оголосив перерву в засіданні.

Свій позов колишній власник "ПриватБанку" Коломойський подав до Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Кабінету Міністрів України та Національної комісії із цінних паперів та фондового ринку.

"ПриватБанк" – найбільший комерційний банк в Україні – було націоналізовано 19 грудня 2016 року. На докапіталізацію банку держава витратила понад 155 млрд грн.

У грудні 2017 року "ПриватБанк" подав до суду на своїх колишніх власників Коломойського і Геннадія Боголюбова. Позивачі стверджують, що бізнесмени вивели з банку приблизно $1,9 млрд, провівши низку незаконних операцій з уявними кредитами.

19 грудня 2017 року лондонський суд видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова і шести компаній, які їм, імовірно, належать або перебувають під їхнім контролем. У рішенні від 23 листопада 2018 року суддя залишив всесвітній арешт активів чинним.

У лютому 2019 року Коломойський і кіпрська компанія Triantal Investments Ltd. оскаржили в Господарському суді Києва націоналізацію "ПриватБанку".

Коломойський говорив, що після виборів президента України сподівається одержати компенсацію у зв'язку з націоналізацією "ПриватБанку" "в тому або іншому вигляді".

1 квітня прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва повідомила, що сьогодні відбудуться судові дебати у справі за позовом Коломойського про націоналізацію "ПриватБанку".