Прокуратура затримала керівників Дніпропетровського облавтодору та "Автомобільних доріг України"

Луценко: Найбільш показовим є підписання акту виконаних робіт на суму понад 1 млн грн, хоча встановлено, що роботи взагалі не виконувалися
Фото: Юрій Луценко / Facebook

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що керівники дорожніх підприємств вносили до актів виконаних робіт завищені показники та завдали збитків державі майже на 4 млн грн.

Прокуратура Дніпропетровської області затримала керівників держпідприємства "Дніпропетровський облавтодор" та ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", які у 2016–2017 роках вносили до актів завищені показники виконаних робіт із будівництва та ремонту доріг. Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко у Facebook.

За даними прокуратури, посадовці завдали збитків державі майже на 4 млн грн.

"На цей час слідством задокументовано сім епізодів злочинної діяльності вказаної групи. Найбільш показовим є підписання акту виконаних робіт на суму понад 1 млн грн, хоча встановлено, що роботи взагалі не виконувалися", – підкреслив Луценко.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 10 млн грн.

У березні 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що 95% доріг країни перебуває в жахливому стані. Він обіцяв, що через п'ять-сім років дороги в усій країні будуть якісними.

В.о. голови "Укравтодору" Славомір Новак повідомив 15 грудня, що у 2017 році в Україні відремонтували 2100 км доріг, що є найвищим показником упродовж останніх п'яти років.

30 грудня Гройсман заявив, що у 2018 році на будівництво і реконструкцію доріг в Україні передбачено майже 47 млрд грн. За його словами, у 2018 році в Україні відремонтують удвічі більше доріг, ніж торік.

Програму розвитку автодоріг України на 2018–2022 роки Кабмін затвердив 21 березня 2018 року. Загальний обсяг фінансування становить 298,349 млрд грн. 178 млн грн надасть Державний дорожній фонд, решта фінансування має надійти з інших джерел.