Протестувальники почали приносити під Верховну Раду гарбузи

Інсталяція "Винеси владі гарбуз" під Верховною Радою
Фото: Mikheil Saakashvili / Facebook

Лідер української партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі заявив, що на площі перед Радою буде зібрано найбільшу в Україні кількість "нечестивих гарбузів" в одному місці.

Увечері 28 жовтня протестувальники під Верховною Радою почали готувати інсталяцію "Винеси владі гарбуз", у межах якої до будівлі парламенту несуть "нечестиві гарбузи". Про це повідомив лідер української партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі у Facebook.

"Є така давня українська традиція. Сьогодні зранку там було вже 78 нечестивих гарбузів, думаю, що до кінця дня їх буде не менше ніж 450. На цій площі точно буде найбільша в Україні кількість нечестивих гарбузів в одному місці, про що вже проінформований Національний реєстр рекордів України", – заявив він.

Політик закликав усіх охочих узяти участь в акції.

17 жовтня біля будівлі Верховної Ради кілька політичних партій і громадських рухів розпочали всеукраїнську акцію на підтримку масштабної політичної реформи. Вимоги протестувальників – ухвалити закони про обмеження депутатської недоторканності, про антикорупційний суд і нові виборчі правила.

Учасники акції розбили наметове містечко на проїжджій частині вулиці Грушевського і висловили намір залишатися там до виконання їхніх вимог.

24 жовтня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що учасники мітингу під керівництвом Саакашвілі готують державний переворот в Україні і їх фінансують із-за кордону.