Рада ухвалила закон про скасування ліцензій для телекомунікаційних операторів

У першому читанні Рада ухвалила документ 10 вересня
Фото: rada.gov.ua

Згідно з ухваленим Верховною Радою законом, для початку діяльності на телекомунікаційному ринку оператору потрібно буде повідомити Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Верховна Рада 18 вересня ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт №1050 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню", передає кореспондент "ГОРДОН".

За документ проголосувало 349 депутатів, у першому читанні його ухвалили 10 вересня.

У пояснювальній записці зазначено, що ухвалення закону зменшить адміністративний тиск на суб'єкти господарювання та спростить ведення бізнесу завдяки усуненню зайвих обмежень у сфері телекомунікацій.

"Пропонується замінити ліцензування видів діяльності у сфері телекомунікацій на надання повідомлення суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері телекомунікацій, про початок провадження діяльності", – указано в записці.

Тепер для початку своєї діяльності оператору потрібно буде лише повідомити Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Документ надійшов у Раду 29 серпня, президент України Володимир Зеленський визначив його як невідкладний.