Рада відправила у відставку голову фінансового комітету Рибалку

У ГПУ заявили, що родина Рибалки пов'язана з підприємством із виробництва снеків у Липецьку
Фото: Сергій Рибалка / Facebook

Постанову про зняття депутата парламенту від Радикальної партії Сергія Рибалки з посади голови комітету Ради з фінансів подав лідер цієї фракції Олег Ляшко.

Верховна Рада відкликала народного депутата, члена фракції Радикальної партії Сергія Рибалку з посади голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

За відповідну постанову №3119 проголосувало 255 депутатів за необхідних 226.

Розгляд цього питання на вечірній сесії Ради ініціював голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

У квітні ЗМІ повідомляли, що провідна компанія сімейного бізнесу Рибалки через мережу офшорних компаній володіє заводом у Липецьку з виробництва снеків і горішків.

Згідно з електронною декларацією про доходи за 2016 рік, народний депутат Сергій Рибалка у вигляді роялті від діяльності сімейної компанії ТОВ "Снек Експорт" отримав майже 8 млн грн (спочатку нардеп уніс у декларацію майже 5,9 млн грн роялті, але у квітні задекларував ще майже 2 млн грн).

4 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко сказав, що слідчі ГПУ перевіряють інформацію про діяльність у Росії фірм, пов'язаних із Риболкою.

Керівництво корпорації S.Group, куди входить ТОВ "Снек Експорт", повідомило, що не володіє майном, корпоративними правами та не має жодного стосунку до активів на території РФ.

5 жовтня S.Group заявила у пресі, що силовики збираються найближчим часом обвинуватити компанії групи у підтримці тероризму.

Корпорації S.Group належить кілька підприємств, які виробляють і поширюють більш ніж у 25 країнах сухарі, грінки, чіпси і насіння під марками Semki, Snekkin і "Козацька слава".

Сам Рибалка 17 жовтня заявив про політичний тиск із боку СБУ, зв'язавши його зі своєю політичною діяльністю.