Разумков: Порошенко простягає Зеленському одну руку, а другою заливає за комір черпачки коричневої рідини

Разумков: У нас усе вийде, які б нам палиці в колеса не вставляли
Фото: Дмитрий Разумков / Facebook

Чинний глава Української держави Петро Порошенко пов'язував низку проблем, які загрожують країні, із кандидатом у президенти Володимиром Зеленським, але поки останній не має жодних повноважень і не міг ні на що впливати, заявив політконсультант Зеленського Дмитро Разумков.

Чинний глава Української держави Петро Порошенко не щиро запропонував руку допомоги кандидату у президенти України, шоумену Володимиру Зеленському. Таку думку 23 квітня у Facebook висловив політконсультант Зеленського Дмитро Разумков.

"Президент після оголошення екзит-полів простягає одну руку, кажучи, що визнає перемогу Зеленського (а як не визнати – розрив у три рази), а іншою – продовжує набирати в черпачок коричневу рідину і виливати її за комір Володимиру Олександровичу. Це унікальний випадок, коли у влади винні не "папєрєднікі", а "наступники", які ще навіть не розпочали виконання своїх обов'язків", – написав він.

Як приклад Разумков навів ситуацію з націоналізацією "ПриватБанку".

"Перший черпачок. Рішення суду щодо "ПриватБанку". Але протягом кількох років команда президента піарилася на тому, що майже здійснила реформу судової системи. Так от, тепер цей "реформований" президентом суд ухвалює рішення про те, що націоналізація банку була незаконною. З огляду на це є чотири варіанти: або хтось із "кураторів Адміністрації Президента щодо судів" домовився з [бізнесменом Ігорем] Коломойським, або так підклали свиню новому президенту, або ніхто систему не зміг до кінця реформувати і вона така як була, або націоналізацію було здійснено з порушеннями процедур. Запитання: до чого тут Зеленський?" – написав він.

Другим "черпачком" Разумков назвав заяви Порошенка про прихід "реваншистів" із числа старої проросійської влади або олігархату.

"Третій черпачок. Рішення Конституційного Суду, або "передбачення" Порошенком рішень Конституційного Суду. Петро Олексійович прогнозує, що суд скасує електронне декларування і це призведе до втрати безвізу... Запитання, а хто делегував у Конституційний Суд цих суддів? Поки ще легітимний гарант Конституції? Не Рада, на яку до останнього часу в Порошенка був абсолютний вплив? Шість суддів – квота президента, шість – Ради, і це поки їхня відповідальність, а не нової влади. І ще, на кому лежить політична відповідальність за те, що ці самі судді помножили на нуль статтю про незаконне збагачення? Це і є справжній "реваншизм" від команди Порошенка. Четвертий черпачок. Про вибачення. Тут Петро Олексійович має рацію... Чекаємо. За Гладковських, за борди з Путіним, за образи 73% виборців країни, за скасування статті про незаконне збагачення і за багато чого іншого... Але чекати, мабуть, нам довго..." – заявив він.

Разумков додав, що команда Зеленського чекає ще "черпачків" від Порошенка.

"Але ми не боїмося. Це нелегкий шлях, який нам із вами доведеться пройти. І в нас це вийде, які б нам палиці в колеса не вставляли", – резюмував він.

21 квітня 2019 року в Україні відбувся другий тур виборів президента, явка становила 61,37%. Згідно з даними опрацювання 100% електронних протоколів, за  Зеленського проголосувало 73,22% виборців, за Порошенка – 24,45%. Офіційні дані ЦВК оголосить після отримання всіх протоколів із мокрими печатками від окружних виборчкомів.

Порошенко після оголошення попередніх даних "Національного екзит-полу" сказав, що наступного місяця покине посаду глави держави, але не піде з політики.

"Між офіційним оголошенням підсумків виборів та інавгурацією я готовий без жодних обмежень витрачати будь-який час, щоб допомогти новому президенту ввійти в курс справ у найменших деталях. Більше того, я готовий передати йому всю мережу міжнародної підтримки України", – заявляв він.