Разумков призначив позачергове засідання Ради на 7 травня

Згідно з розпорядженням, яке підписав Разумков, засідання розпочнуть о 14.00
Фото: Дмитро Разумков / Facebook

На позачергову сесію Верховної Ради, розпорядження про скликання якої підписав спікер Дмитро Разумков, винесено два питання.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового засідання українського парламенту на 7 травня о 14.00. Про це 5 травня поінформував сайт Ради.

Разумков повідомив, що засідання скликають у зв'язку з вимогою 156 народних депутатів.

До порядку денного занесено розгляд народними депутатами двох законопроєктів: про внесення змін у деякі закони України з метою підвищення здатності системи охорони здоров'я протидіяти поширенню коронавірусної хвороби №3376, а також про внесення змін у закон "Про захист населення від інфекційних хвороб" №3380. Зокрема, законопроєкти передбачають зміни в частині соціального захисту медиків та їх обов'язкового державного страхування на випадок захворювання або смерті від коронавірусної інфекції COVID-19.

Сьогодні депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що 7 травня вперше сесія відбудеться на вимогу опозиції. За його словами, ініціатором є фракція "Європейська солідарність".