Разумков розповів, чи є у "Слузі народу" група Коломойського

Разумков вважає, що у фракції "Слуги народу" немає груп впливу
Фото: depositphotos.com

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що тезу про існування груп впливу всередині фракції "Слуги народу" (зокрема групи депутатів, які діють в інтересах бізнесмена Ігоря Коломойського) придумали журналісти.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає стереотипом думку, що у фракції "Слуги народу" існують різні групи впливу. Про це він заявив у інтерв'ю "Укрінформу", опублікованому 8 травня.

"Теза про групи впливу – це дуже специфічне сприйняття результатів голосування, у першу чергу породжене (при всій повазі) вашими колегами. Є певний стереотип: група того, група цього, група ще когось. Зазвичай підставою для таких тверджень є результати голосувань. Але, якщо дивитися на результати голосувань не лише нашої фракції, а всієї Ради, то картина виглядає інакше", – сказав він, відповідаючи на запитання, чи існує у фракції "Слуги народу" так звана група бізнесмена Ігоря Коломойського.

Разумков заявив, що не вважає показовим, коли за певний законопроєкт не голосує частина фракції "Слуги народу" чи депутати з інших фракцій.

"Я припускаю ситуацію, що коли за ті чи інші законопроєкти частина фракції не голосує з власних переконань, це нормальний демократичний процес, який існує в усіх парламентах, і в українському теж. І, я впевнений, буде існувати", – підкреслив він.

Дмитра Разумкова обрали до Верховної Ради на позачергових виборах у липні 2019 року під першим номером списку "Слуги народу". Пізніше він став спікером парламенту.