Разумков заявив, що не бачить передумов для дострокових виборів Ради

Разумкова обрали спікером Верховної Ради ІХ скликання на засіданні 29 серпня
Фото: ЕРА

За словами спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, наразі немає передумов ні для дострокових парламентських виборів, ні для ротацій у Кабінеті Міністрів України.

Приводів для дострокових виборів у парламент України поки що немає, заявив у інтерв'ю "Українській правді", опублікованому 20 листопада, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Чи можливі ротації в Кабінеті Міністрів після Нового року?" – запитав журналіст.

"На сьогодні я таких передумов не бачу. Є програма уряду, яка була схвалена парламентом. Теоретично можливо все, якщо хтось із міністрів не буде виконувати і відповідати тим функціям, які на нього були покладені. Але подивимося, побачимо", – сказав Разумков.

На запитання, чи можливі дострокові парламентські вибори, він відповів: "Я не бачу сьогодні передумов, які б це могли викликати".

21 липня відбулися позачергові вибори у Верховну Раду. Усього до парламенту пройшло п'ять партій: "Слуга народу" набрала 43,16%, партія "Опозиційна платформа – За життя" – 13,05%, "Батьківщина" – 8,18%, "Європейська солідарність" – 8,10%, партія "Голос" – 5,82% голосів виборців. Фракція "Слуга народу" здобула права парламентської коаліції.

Разумкова обрали спікером Верховної Ради ІХ скликання на засіданні 29 серпня. На тому самому засіданні депутати затвердили склад українського уряду.