Рейтинг Doing Business 2018. Україна піднялася на 41 позицію зі сплати податків, але опустилася на 32 пункти щодо легкості створення нових компаній

Найбільше зростання Україна показала у сфері легкості отримання дозволів на будівництво
Фото: Doing Business / Facebook

У рейтингу Doing Business 2018 Україна посіла 76-те місце серед 190 країн і розмістилася між Бутаном і Киргизстаном.

Україна піднялася на чотири позиції у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business 2018 Світового банку. Про це йдеться на сайті рейтингу.

Україна посіла 76-те місце серед 190 досліджених економік і розмістилася у рейтингу між Бутаном і Киргизстаном.

Водночас Грузія посідає дев'яте місце, Естонія – 12-те, Литва – 16-те, Латвія – 19-те, Польща – 27-ме, Росія – 35-те, Білорусь – 38-ме, Молдова – 44-те. Перше місце у Нової Зеландії.

Найбільше зростання Україна продемонструвала у сфері легкості отримання дозволів на будівництво, де просунулася на 105 пунктів.

Також у рейтингу зазначено зростання на 41 позицію за показником "сплата податків", на дві – за показником "підключення до електромережі" і на одну – за показником "урегулювання неплатоспроможності".

Водночас Україна опустилася на 32 пункти щодо легкості створення нових компаній, на 11 – у захисті міноритарних акціонерів, на дев'ять – у легкості отримання кредитів, на чотири – у легкості міжнародної торгівлі і на один – у легкості реєстрації власності і легкості примусового стягнення контрактів.

У 2016 році Україна посідала 80-те місце у рейтингу Doing Business. Тоді президент України Петро Порошенко поставив за мету увійти до топ-50 цього рейтингу завдяки поліпшенню інвестиційного клімату в країні.

7 травня 2017 року Порошенко підписав закон, спрямований на підвищення України у рейтингу Doing Business.