"РФ продовжує свою "гру". МЗС України висловило протест проти недопуску Денісової до Карпюка

Денісову не пропустили  ні як омбудсмена, ні  як приватну особу
Фото: Людмила Денісова / Facebook

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської влади доступу українського омбудсмена Людмили Денісової до політв'язня Миколи Карпюка, зазначила речник МЗС РФ Мар'яна Беца.

Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловлює протест проти недопуску уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової до політв'язня Миколи Карпюка. Про це у Twitter заявила речник МЗС Мар'яна Беца.

"РФ продовжує свою "гру". Незважаючи на домовленості, омбудсмену Денісовій відмовили у зустрічі з Карпюком. Висловлюємо протест, вимагаємо доступу", – ідеться у твіті.

Денісова розповіла, що начальник виправної установи, де утримують Карпюка, відмовив їй у зустрічі як омбудсмену через відсутність відповідних документів, а як приватній особі – тому що завершився час подання заяви.

Денісова збиралася відвідати Карпюка у Володимирському централі у Володимирі 16 червня.

У травні 2016 року суд у Грозному (Чечня) засудив українців Станіслава Клиха і Карпюка, які нібито брали участь у Першій чеченській війні в 19941995 роках на боці чеченських повстанців, до 20-ти і 22,5 років позбавлення волі відповідно. Обидва українці всі звинувачення категорично заперечують. За їхніми словами, вони ніколи не були в Чечні і не брали участі у бойових діях.

У грудні 2017 року Росія відмовила у переданні Україні Клиха і Карпюка.