Рівень покриття України інтернетом сягає 70% – Федоров

Федоров вважає, що поліпшення інтернет-покриття буде помітним за шість місяців
Фото: thedigital.gov.ua

Український уряд планує забезпечити покриття швидкісним інтернетом щонайменше 90% території країни до 2022 року, повідомив віцепрем'єр-міністр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Рівень покриття території України швидкісним інтернетом сягає 70%, розповів віцепрем'єр-міністр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю "Радіо Свобода", опублікованому 24 листопада.

"Ми проводимо дослідження. Регулятор дає нам дані, що на 62% покрита країна. Але це не про мобільний, а про швидкісний інтернет. Але ми вже бачимо, коли почали занурюватися і шукати додаткові джерела досліджень, що вже десь до 70% ми доходимо. Ми скоро вже опублікуємо ці дані", – сказав він.

За словами Федорова, уряд має намір до 2022 року покрити швидкісним інтернетом принаймні 90% території країни. Протягом найближчих п'яти років держава планує забезпечити доступ 97% громадян до інтернету, зокрема мобільного, зазначив він.

"9597% я думаю, за п'ять років буде. 2022 рік – ми плануємо, що це буде помітно вже кожній людині, наскільки все змінилося. Я думаю, що вже через шість місяців буде помітно по мобільному інтернету", – підкреслив він.

Згідно з даними дослідження компанії Factum Group, проведеного в серпні – вересні 2019 року на замовлення Інтернет-асоціації України, 71% українців регулярно користується інтернетом (частіше ніж один раз на місяць). У 2018 році цей показник становив 63%.

9 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський затвердив план дій із впровадження мобільного інтернету четвертого покоління на всій території України.

29 жовтня прем'єр-міністр України Олексій Гончарук та представники компаній "Інтертелеком", lifecell, Vodafone, "Київстар" підписали меморандум про перерозподіл частот, виконання якого дасть змогу забезпечити запуск швидкісного мобільного інтернету в усій Україні.