Розгляд клопотання про усунення Холодницького відклали

16 червня Офіс генпрокурора відкрив дисциплінарне провадження стосовно Холодницького
Фото: Назар Холодницький / Facebook

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький пояснив, що розгляд клопотання про його усунення перенесли, оскільки він не встиг ознайомитися з матеріалами справи.

Кадрова комісія з розгляду дисциплінарних скарг про вчинення прокурором дисциплінарного проступку відклала на два тижні розгляд клопотання про усунення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Про це Холодницький сказав у коментарі "Укрінформу".

"Була заслухана низка моїх клопотань, у тому числі і про залучення представника, про надання мені матеріалів [скарги] для ознайомлення з ними, про зняття грифу "Для службового використання", щоб допустити громадськість, суспільство, аби могли розуміти [що відбувається]. Комісією було прийнято рішення про відкладення на два тижні розгляду цієї скарги, бо станом на сьогодні я досі не ознайомлений із матеріалами як службового розслідування, так і власне скарги", – зазначив він.

Холодницький додав, комісія також ухвалила рішення звернутися до голови комісії Офісу генерального прокурора, яка встановлює гриф секретності в органах прокуратури за роз'ясненням, чому було накладено цей гриф і чи не можна його зняти.

9 червня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що в роботі Холодницького службове розслідування виявило факти порушення законодавства, зокрема закону "Про прокуратуру". Глава САП відповів, що дізнався про це зі ЗМІ.

За інформацією "Української правди", Офіс генпрокурора України засекретив результати службового розслідування щодо діяльності Холодницького.

16 червня Офіс генпрокурора відкрив дисциплінарне провадження стосовно Холодницького.

Наприкінці травня 2020 року Венедіктова розкритикувала роботу САП і назвала її неефективною. У САП відповіли, що згідно із законом про прокуратуру, генпрокурор і його заступники не мають права давати вказівки працівникам антикорупційної прокуратури.