Саміт "Нормандської четвірки" може не відбутися навесні – ЗМІ

Останні перемовини лідерів "Нормандської четвірки" відбулися в Парижі 9 грудня 2019 року
Фото: ЕРА

Незважаючи на намір лідерів "Нормандської четвірки" зібратися у квітні, є необхідність домовитися про результативну зустріч, а цього поки що немає, повідомляє "Європейська правда".

Саміт "Нормандської четвірки" може не відбутися навесні. Таку думку 12 березня "Європейській правді" висловив представник Німеччини, який займається українською тематикою.

"Моя особиста думка, що саміт точно не відбудеться у квітні – можливо, у травні, можливо, і пізніше", – сказав співрозмовник.

Він додав, що, незважаючи на намір лідерів зібратися у квітні, є необхідність домовитися про результативну зустріч, а цього поки що немає.

"Головнішим є результат. Краще трохи почекати і тоді мати результат, щоби президенти їхали на саміт, уже маючи якісь домовленості", – зазначило джерело.

Останні перемовини лідерів "Нормандської четвірки" відбулися в Парижі 9 грудня 2019 року. У підсумковому комюніке зазначено, що сторони, зокрема, домовилися про припинення вогню, відкриття нових пунктів пропуску, обмін утримуваними особами за формулою "всіх на всіх" до 31 грудня 2019 року, розведення сил і засобів на трьох нових ділянках на Донбасі, продовження на рік дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" і розширення мандата спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Дата наступного саміту "Нормандської четвірки" поки що невідома, але сторони анонсували нову зустріч за чотири місяці.