"Санкціями не домогтися поліпшення відносин". Посольство РФ у США відповіло Тіллерсону

Російські дипломати заявили, що санкціями не домогтися поліпшення відносин
Фото: ЕРА

У Вашингтоні не розуміють, що методи тиску й натиску щодо Росії не працюють, зазначили в посольстві РФ у США, коментуючи заяву держсекретаря Рекса Тіллерсона про зв'язок санкцій із бажанням покращити відносини між країнами.

Посольство Росії у США висловило "здивування" словами державного секретаря США Рекса Тіллерсона, який пов'язав нові санкції щодо РФ із бажанням американського народу поліпшити відносини Вашингтона й Москви. Про це йдеться в коментарі дипломатичного відомства, опублікованому у Facebook.

"Заява Держдепу від 29 липня щодо схваленого в Конгресі санкційного законопроекту не може викликати нічого, окрім здивування. У Вашингтоні так і не зрозуміли, що методи тиску й натиску щодо Росії не працюють, а санкціями не домогтися поліпшення відносин уже й поготів", – ідеться в заяві.

29 липня на сайті Держдепартаменту США оприлюднили заяву Тіллерсона, що "майже одностайні голоси" за схвалення законопроекту про санкції в Конгресі показують сильне бажання американського народу бачити, що Росія робить кроки щодо покращення відносин зі США.

25 липня Палата представників Конгресу США підтримала законопроект про нові санкції щодо Росії, Ірану й КНДР. 27 липня його схвалив Сенат. Документ надіслали на затвердження президенту США Дональду Трампу.

Нові санкції США передбачають скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків, що є під санкціями, до 14 днів, а для компаній нафтогазового сектору – до 30 днів. Документ також передбачає, що президент США може застосувати санкції до осіб, які мають намір укласти в будівництво російських експортних трубопроводів понад $5 млн на рік або $1 млн одноразово.

Законопроект зобов'язує президента США заздалегідь погоджувати з Конгресом будь-яке пом'якшення або скасування санкцій. Глава Білого дому не зможе зняти обмежувальних заходів особистим указом, як це було раніше.

У відповідь на нові санкції США Росія відібрала американську дипвласність у Москві й вимагає скоротити кількість американських дипломатів у РФ.