Савченко вестиме програму на каналі ZIK

Савченко проходить у справі про тероризм
Фото: ЕРА

На українському телеканалі ZIK екснардепка України Надія Савченко вестиме програму "Коментатор". В анонсі вона заявила, що розповість "секрети Верховної Ради".

Колишня народна депутатка України Надія Савченко вестиме програму на телеканалі ZIK. Відеоанонс програми ZIK опублікував на YouTube.

У ролику йдеться про те, що Савченко стане ведучою програми "Коментатор. Верховна Рада з інсайтом".

"Я знаходжуся тут для вас, українці, для того, щоб розказати вам секрети Верховної Ради – що відбувається в позакулуарних розмовах, як у вас крадуться ваші гроші з бюджету, як приймаються злочинні для українців закони", – звернулася екснардепка до телеглядачів. 

Відео: Телеканал ZIK / YouTube

Пізніше в коментарі "ГОРДОН" Савченко уточнила, що за співпрацю із ZIK вона не отримує зарплати. "Поки що в мене немає роботи (я все ще безробітна і шукаю роботу), у мене є час, і я ходжу коментувати. ZIK запрошує – і я приходжу. Мені ніхто за це грошей не платить", – сказала ексдепутатка.

Савченко була депутаткою Верховної Ради VIII скликання. У липні 2019 роки її обирали до Ради як мажоритарницю в селищі Зайцеве Донецької області, але вона не пройшла до парламенту: за неї проголосувало восьмеро осіб – 1,2% виборців.

9 вересня вона поскаржилася на відсутність роботи. За її словами, вона живе, витрачаючи свою останню депутатську зарплату.

Савченко підозрюють у підготовці теракту. У ніч із 15-го на 16 квітня Броварський міськрайонний суд Київської області звільнив її і ексглаву "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана з-під варти. За версією слідства, Савченко і Рубан планували "широкомасштабні терористичні атаки" у центрі Києва. Для цих цілей вони нібито домовилися про постачання зброї з колишнім ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком. У серпні Генпрокуратура повідомила про завершення розслідування щодо Савченко і Рубана.

Вона своєї провини не визнає. "Чи хотіла я підірвати пів Києва? Як у кожної розсудливої людини, у мене з'являються жартівливі бажання. Я хотіла, але не пів Києва, а Верховну Раду", – сказала Савченко виданню "ГОРДОН" у лютому 2019 року.

Власником телеканала ZIK є нардеп від фракції "Опозиційна платформа – За життя" (ОПЗЖ) Тарас Козак. За даними програми "Наші гроші", депутат належить до найближчого оточення одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна.