СБУ заборонила соратнику Саакашвілі Накопії в'їзд в Україну на три роки

СБУ ухвалила рішення про заборону в'їзду в Україну Накопії 12 жовтня
Фото: კობა ნაყოფია Koba Nakopia / Facebook

Депутату парламенту Грузії, соратнику колишнього президента Грузії, лідера української партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі Кобі Накопії заборонено в'їжджати в Україну.

Служба безпеки України заборонила депутату парламенту Грузії від партії "Єдиний національний рух" Кобі Накопії, який є соратником колишнього президента Грузії, лідера української партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, в'їзд в Україну строком на три роки. Про це йдеться у відповіді СБУ на інформаційний запит "Української правди".

Рішення про заборону в'їзду в Україну Накопії було ухвалено 12 жовтня "в інтересах гарантування безпеки України та охорони громадського порядку".

15 жовтня позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко повідомив, що Накопію не пустили в Україну після прибуття в аеропорт Бориспіль і вручили рішення про заборону в'їзду. Накопія повернувся до Грузії і заявив, що намагається оскаржити заборону.

Грузинський депутат розповів, що збирався в Україні зустрітися із Саакашвілі, і висловив упевненість, що його не пустили саме через зв'язки з лідером "Руху нових сил".

21 жовтня Саакашвілі заявив, що ще трьох громадян Грузії (його колишнього охоронця Георгія Рубашвілі, колишнього водія Михайла Абзіанідзе та підполковника грузинської армії у відставці Давида Макішвілівислали з України до Грузії "за особистим розпорядженням Порошенка". 

23 жовтня Саакашвілі і Дерев'янко принесли в Генпрокуратуру заяви у зв'язку з депортацією з України трьох громадян Грузії.