Сенцов припинив голодування, призначили голову ЦВК України. Головне за день

Головні новини п'ятниці
Фото: ЕРА

"ГОРДОН" подає огляд основних подій п'ятниці, 5 жовтня.

Сенцов припинив голодування

Український режисер, політв'язень Олег Сенцов заявив, що через критичний стан його здоров'я і патологічні зміни у внутрішніх органах його планували годувати примусово. Тому він змушений припинити голодування із 6 жовтня. Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що з режисера "хотіли зробити овоч", якщо він відмовиться припиняти голодування. Сестра політв'язня заявила, що ніхто зараз не може сказати, чи виживе Сенцов.

Голова Ради з прав людини у РФ Михайло Федотов зазначив, що українець написав заяву про припинення голодування у присутності адвоката.

У ЦВК з'явився новий керівник

Новообрані члени Центральної виборчої комісії України – Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстігнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукарь, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипілов і Тетяна Юзькова – склали присягу у Верховній Раді.

Головою ЦВК за підсумками таємного голосування, яке відбулося на першому засіданні ЦВК у новому складі, обрали Сліпачук.

Вручили Нобелівську премію миру

Нобелівський комітет присудив премію миру за 2018 рік лікарю з Демократичної Республіки Конго Денісу Муквеге та іракській правозахисниці єзидського походження, колишній полонянці ІДІЛ Наді Мурад.

Білоруська православна церква висловилася проти томосу Україні

Глава Білоруської православної церкви митрополит Мінський і Заславський Павло звернувся до вселенського патріарха Варфоломія з проханням зупинити процес надання автокефалії українській церкві.

Мураєв заявив про продаж NewsOne

Позафракційний нардеп Євгеній Мураєв заявив про продаж корпоративних прав на телеканал NewsOne депутату від Опозиційного блоку Тарасу Козаку. Керівник телеканала, колишній заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Портнов повідомив, що розриває угоду про управління телеканалом.

У дитячому садку у Хмельницькій області отруїлося 20 дітей

У місті Нетішин Хмельницької області отруїлося 20 вихованців дитячого садка №6 "Веселка" та один вихователь.