"Схеми" опублікували розслідування про перельоти Медведчука та його "чорних чоловічків". Відео

"Схемам" вдалося зняти приліт Медведчука в Київ
Скріншот: Радіо Свобода онлайн / YouTube

Журналісти програми "Схеми" (спільний проект "Радіо Свобода" і телеканала "UA:Перший") опублікували в YouTube сюжет, присвячений перельотам лідера руху "Український вибір", представника України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Віктора Медведчука. У програмі йдеться про те, що Медведчук використовує можливість прямих перельотів до Росії для просування свого бізнесу. Також "Схеми" показали, як "чорні чоловічки" з охорони бізнесмена заважали їм вести зйомку. Журналіст програми "Схеми" Наталія Седлецька повідомила, що напередодні виходу програми в ефір адвокати Медведчука надіслали в редакцію листа з погрозами.

Журналіст програми "Схеми" Михайло Ткач повідомив, що охорона Медведчука перешкоджала роботі знімальної групи "Радіо Свобода" 7 листопада.

"Біля VIP-термінала аеропорту Київ люди, які постійно охороняють прильоти й вильоти Віктора Медведчука, люди в масках і балаклавах перешкоджали нашій законній журналістській діяльності. Били ліктями, штовхали, робили підніжки, в оператора двічі вибили камеру з рук", – заявив Ткач.

За його словами, авто знімальної групи з реєстратором заблокували, щоб перешкодити зняти приліт літака Медведчука з Росії і його вихід із термінала.

Журналісти опублікували відео інциденту.

За фактом перешкоджання роботі знімальної групи відкрито кримінальне провадження.