Шустер проводить дослідження електоральних емоцій у Литві напередодні другого туру виборів президента

Шустер: Дуже хочеться дізнатися, як литовці сприймають своє сьогодні і своє завтра
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Фонд Савіка Шустера Open Mind Foundation вивчає, хто з двох кандидатів на посаду президента Литви, Інгріда Шимоніте чи Гітанас Науседа, викликає у виборців більше надії або страху.

Журналіст Савік Шустер вивчить електоральні емоції в Литві, де 26 травня відбудеться другий тур президентських виборів. Про це виданню "ГОРДОН" повідомили у фонді Шустера Open Mind Foundation.

"Литва – моя батьківщина, звідки мені довелося емігрувати з батьками в 19 років. Це мій перший проект литовською мовою за 42 роки журналістської кар'єри. Мене хвилює майбутнє Литви, і мені дуже хочеться дізнатися, як литовці сприймають своє сьогодні і своє завтра", – прокоментував Шустер початок дослідження.

Під час проекту планують з'ясувати, хто з двох кандидатів на посаду президента Литви, Інгріда Шимоніте чи Гітанас Науседа, викликає у виборців більше надії, страху чи приниження, а також чим мотивовано ці емоції.

Результати дослідження буде опубліковано на сайті omf.fund/ru напередодні другого туру виборів.

Таке вимірювання народних емоцій напередодні другого туру президентських виборів в Україні дало змогу точно передбачити його підсумки, зазначили у фонді Шустера. Перед другим туром Володимир Зеленський викликав надію у 72% відвідувачів сайта, на виборах він здобув трохи більше ніж 73% голосів. Петро Порошенко викликав надію у 22% користувачів сайта, 21 квітня за нього проголосувало 24% виборців.

У травні в інтерв'ю головному редакторові видання "ГОРДОН" Олесі Бацман Шустер заявив, що пов'язує своє майбутнє з Україною.