Ситник: Справу Холодницького передали у СБУ

Ситник сказав, що справою Холодницького частково займається Генпрокуратура

Фото: hromadske.ua

Національне антикорупційне бюро України фактично не має жодного стосунку до розслідування справи проти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

Розслідуванням справи керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького займається Служба безпеки України. Про це 9 серпня "Громадському" повідомив директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник.

Він зазначив, що після того, як інформація про розслідування щодо Холодницького набула публічного розголосу, було створено слідчу групу в Генпрокуратурі, до складу якої увійшли і детективи НАБУ.

"На жаль, нас із цієї групи вже викинули. Передали справу у СБУ – частину справи – і фактично зараз ми до цього розслідування не маємо жодного відношення", – повідомив Ситник.

У березні 2018 року стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України протягом кількох тижнів прослуховувало кабінет Холодницького. Глава НАБУ говорив, що прослуховування в кабінеті Холодницького зафіксувало, як той "зливав" інформацію про підготовлювані обшуки і тиснув на посадових осіб. За словами Ситника, ці дані, зокрема, стосувалися розслідування проти мера Одеси Геннадія Труханова, якого слідство підозрює у причетності до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси.

30 березня генпрокурор Юрій Луценко і Ситник надіслали до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів скарги на Холодницького. Останній називав провокацією ситуацію і запевняв, що ніхто не зможе змусити його звільнитися.

26 липня КДКП, вивчивши матеріали справи, вирішила оголосити Холодницькому догану. Ситник висловив намір оскаржити це рішення.