Ситник заявив, що під час обшуків у співробітників НАБУ було пошкоджено їхнє особисте майно

Ситник розповів про обшуки у квартирах співробітників бюро
Фото: The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine / Flickr

Обшуки пройшли на двох конспіративних квартирах НАБУ і в будинках співробітників бюро, заявив директор НАБУ Артем Ситник.

Під час проведення співробітниками Служби безпеки України обшуків у співробітників Національного антикорупційного бюро було пошкоджено їхнє особисте майно. Про це журналістам у Києві 1 грудня заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"У двох конспіративних приміщеннях НАБУ було проведено обшуки. Також було проведено численні обшуки як у співробітників НАБУ, так і в їхніх родичів. Ці обшуки супроводжувала цинічна поведінка співробітників СБУ, пошкодження майна наших працівників та їхніх близьких родичів", – заявив Ситник.

Він додав, що на цей момент жодного зі співробітників бюро не затримали.

СБУ і ГПУ намагаються зірвати операції НАБУ з боротьби з корупцією в Державній міграційній службі і залякати співробітників бюро.

29 листопада у прес-службі Держміграційної служби повідомили, що під час спроби передати хабар у розмірі $15 тис. першому заступнику голови Держміграційної служби Діні Пімаховій СБУ затримала агента НАБУ.

У НАБУ заявили, що ГПУ та СБУ незаконно втрутилися в спецоперацію Національного антикорупційного бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі України, і назвали такі дії правоохоронців "диверсією".

Ситник розповів, що операція бюро щодо Пімахової тривала з весни 2017 року, детективи задокументували "дуже багато злочинних дій". Після зустрічі з Луценком він запевнив, що детективів затримувати не будуть. Ситник заявив, що співробітники НАБУ задокументували факт хабара ще кілька місяців тому, хоча сама Пімахова написала заяву до СБУ, у якій ідеться тільки про факт провокації хабара.

Сьогодні прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що ГПУ провела обшук у агента НАБУ Катерини Сікорської.

Вона розповіла, що одному агенту НАБУ оголосили про підозру у провокації, даванні хабара і відпустили. Імені цієї людини вона не назвала.