"Слова п'яної людини". Сурков закликав не вірити словам Авакова про його агресивну поведінку під час нормандського саміту

Сурков: Аваков повідомляє важливі відомості і про себе самого
Скріншот: RT на русском / YouTube

Помічник президента РФ Володимир Сурков заявив, що перемовини в нормандському форматі були не "емоційно зарядженими", а тривалими, і розкритикував міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, який напередодні розповів про надмірну агресію з боку Суркова.

Помічник президента Росії Владислав Сурков прокоментував виданню "Коммерсантъ" повідомлення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова про те, що під час нормандських перемовин у нього здали нерви.

"Перемовини в Парижі в понеділок не були ні особливо складними, ні емоційно зарядженими. Радше тривалими. Щодо фантазій Авакова, то найкращим коментарем до них є його власні слова. У тому самому інтерв'ю, де він дає характеристики учасникам російської делегації, він повідомляє важливі відомості і про себе самого. Він каже, що його – цитую – "близько не підпустили" до перемовин. А також, що після перемовин він пробрався у приміщення і активно допивав вино, що залишилося після вечері лідерів "Нормандської четвірки". "Померольчик", за його висловлюванням", – сказав Сурков.

Він заявив, що, на його думку, не потрібно вірити словам людини, якої не було на перемовинах, "і до того ж п'яної".

В інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН", журналісту Дмитрові Гордону Аваков розповів, що Сурков під час перемовин кидав документи на стіл і огризався на адресу помічника президента України Андрія Єрмака. Глава українського МВС казав, що його "близько не підпустили" до президента РФ Володимира Путіна. Про те, що він "пробрався у приміщення і активно допивав вино, що залишилося після вечері лідерів "Нормандської четвірки", Аваков не говорив.

9 грудня 2019 року в Парижі відбувся перший за три роки саміт лідерів "Нормандської четвірки" – України, Франції, Німеччини та Росії – щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Він тривав приблизно вісім годин. У межах саміту лідери держав провели двосторонні перемовини, зокрема відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та російського лідера Володимира Путіна.