США відмовили у візі голові Конституційного Суду України Шевчуку – Центр протидії корупції

За даними ЦПК, Шевчуку відмовили в американській візі
Фото: OSCE Project Co-ordinator in Ukraine / Facebook

Голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук позбувся американської візи через скасування статті про незаконне збагачення, повідомляє Центр протидії корупції.

Голові Конституційного Суду України (КСУ) Станіславові Шевчуку відмовили у візі у США. Про це 3 травня написав Центр протидії корупції (ЦПК) у Facebook.

"У голови Конституційного Суду України сталася неприємність. Станіславові Шевчуку відмовили у візі у США. Джерела зазначають, що Шевчук позбувся американської візи через скасування статті про незаконне збагачення", – ідеться в повідомленні.

У ЦПК уточнили, що не мають відомостей, що США анулюють візи всім суддям КС і депутатам Верховної Ради, причетним до скасування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

26 лютого КСУ визнав ст. 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення) такою, яка не відповідає Основному закону, і скасував її. У рішенні йдеться, що вона не узгоджується з конституційним принципом презумпції невинуватості та з конституційним приписом про неприпустимість притягнення особи до відповідальності за відмову давати свідчення або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів (ст. 62 і 63 Конституції).