Суд Херсона відмовив у позові про зняття арешту з російського танкера "Механік Погодін"

Танкер "Механік Погодін" залишається під арештом
Фото: vftanker.ru

Танкер "Механік Погодін" із нафтою з Туркменістану заблокували в порту Херсона 10 серпня. Судном володіє російська компанія "ВЕБ-лізинг", яка входить до санкційного списку Ради національної безпеки і оборони України. За словами представника президента України у Криму Бориса Бабіна, він вітає рішення суду, згідно з яким танкер залишиться під арештом.

Херсонський окружний адміністративний суд не дав судновласнику дозволу розблокувати в Херсоні російський танкер "Механік Погодін". Про це 3 грудня у Facebook повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін.

"Херсонський окружний адміністративний суд відмовив сьогодні судновласнику танкера Mekhanik Pogodin у позові щодо припинення блокування цього підсанкційного майна бенефіціарів держави-агресора", – написав він.

Рішення суду Бабін назвав "добрим прецедентом і доброю юридичною роботою".

Танкер "Механік Погодін" із нафтою з Туркменістану заблокували в порту Херсона 10 серпня. Судном володіє російська компанія "ВЕБ-лізинг", яка входить до санкційного списку Ради національної безпеки і оборони України.

У компанії "В.Ф. Танкер" заявили, що "ВЕБ-лізинг" тільки фінансувала його будівництво, проте з моменту спуску на воду "Механік Погодін" – на балансі судновласника, компанії "В.Ф. Танкер", що не входить до санкційних списків.

За словами українського омбудсмена Людмили Денісової, на судні перебувають 12 членів екіпажу, зокрема капітан, які є громадянами Російської Федерації.